La veritat sobre el cas Harry Quebert

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT
JOËL DICKER , LA CAMPANA, 2013
ISBN 9788496735859
Preu: 22€

Agost '13

Markus Goldman, jove ídol de les lletres americanes, està patint una llarga crisi d’inspiració i tem que mai tornarà a escriure una línia. Per això quan el seu tutor i mentor, Harry Quebert, el convida a casa perquè trobi un espai més agradable que Nova York, una accepta sense pensar-ho. Però un dia buscant entre els papers del seu amic, descobrirà un secret inconfessable: Harry va estar enamorat d’una nena de 15 anys, la Nola Kellergan. No obstant això, quan un equip de jardiners, contractats per Harry, trobin unes restes humanes a la seva finca tot canviarà, i Markus haurà de tornar a Aurora per demostrar que el seu amic no és culpable de l’assassinat de Nola.

Jöel Dicker, ens presenta una història d’amor, amistat i creació literària, on res i ningú és el que sembla. Esplèndida.

Resum

A Nova York, la primavera del 2008, mentre a Amèrica comença a sentir-se ja el rum-rum de les eleccions presidencials, Marcus Goldman, un jove escriptor d’èxit, viu moments d’angoixa: és incapaç d’escriure la nova novel•la que ha d’entregar al seu editor d’aquí a pocs mesos. Quan ja està a punt d’esgotar-se el termini, de cop i volta trontolla tot: el seu gran amic i antic professor a la universitat, Harry Quebert, un dels escriptors més respectats del país, ha de retre comptes amb el passat. L’acusen d’haver assassinat l’any 1975 una noia de quinze anys amb qui va tenir una relació amorosa, la Nola Kellergan. Convençut de la innocència d’en Harry, en Marcus ho deixa tot per anar-se’n a Nova Hampshire a investigar el cas. De seguida es veu superat pels esdeveniments: la investigació no va enlloc i a més rep amenaces. Per demostrar la innocència d’en Harry i salvar la seva carrera d’escriptor, ha de trobar la resposta a tres preguntes: Qui va matar la Nola Kellergan? Què va passar a Nova Hampshire l’estiu del 1975? I com s’escriu una novel•la d’èxit?

Sota un aire de thriller americà, La veritat sobre el cas Harry Quebert és una reflexió sobre Amèrica, sobre els defectes de la societat moderna, sobre la literatura, sobre la justícia i sobre els mitjans de comunicació.