Joan Altimir i Cruells

 

PASSIÓ PER LA FOTOGRAFIA

L'afecció per la fotografia m'ha acompanyat des que vaig fer les primeres fotografies a l'internat de Valldemia, quan era adolescent. Gairebé es podria dir que fins a l'arribada de Mn. Joan Colom i Grau, vingut de Ripoll per ocupar el càrrec de rector de la parròquia de Sant Andreu de Tona, la meva vida esta escrita en imatges fetes amb càmeres prestades.

Des de l’any 1963 que faig fotografies i participa a concursos. Des de aleshores he fet milers de fotografies de temes diversos i he participat en multitud de concursos obtenint més de 250 premis en tots els àmbits tant de Catalunya com de la resta la resta de l’estat.

PASSIÓ PER LA CAÇA D'IMATGES

Quan se'm ficava una idea al cap que considerava òptima per plasmar-la en una fotografia, sempre en blanc i negre, i presentar-la en un concurs, gairebé sempre cercava gent propera al meu barrí o dels pobles veïns, com ara la pagesia realitzant les tasques en el camp, o la quitxalla d'un col·legi o una parella d'enamorats. Havia demanat retrats a noies que no coneixia de res, però que intuïa seva fotogènia, i mai cap me'! va negar. En aquest sentit, tenia un especial interès en la figura femenina d’ètnia gitana. Tot i que vaig tenir èxit amb el retrat, també vaig atrevir-me amb temes de paisatge, folklòrics o esportius.


(intuïció) novembre-desembre'13